Bútorrestaurálás

A bútorrestaurálás útja

Restaurátorként nem csak egy kopott, leharcolt, megrongálódott bútordarabot látok. Úgy gondolom, a munkám több mint egy javításra váró bútor helyreállítása. Az évek során megértettem, hogy ez nemcsak egy mesterség, hanem egy életstílus és egy különleges kapcsolat a múlt és a jelen között. Tisztelem a bútorokat, azok történetét, mert minden darabban látom az időt és energiát, amit annak idején az alkotói belefektettek. Célom, hogy az évek alatt tönkrement bútorokat újra eredeti állapotában használhassák ügyfeleim, és átéljék azt az örömöt, amit én érzek, amikor a régi bútor ismét eredeti fényében ragyog. Munkám során a legapróbb részletekre is figyelek, mert ezek hozzák el számunkra azt a varázslatot, amit egy ilyen gyönyörű bútor képes magából árasztani.

A restaurálás után a bútor máshoz nem hasonlítható kapocsként is működik, mert autentikus megjelenésével egy másik kor mindennapjaiba enged bepillantást. Ez a fantasztikus jelenség akkor érhető el igazán, ha a restaurátor ismeri és tiszteli a tradíciókat, megfelelő látásmóddal rendelkezik, és átérzi az antik bútorokat körülölelő különleges hangulatot.

restaurálás előtt restaurálás után

Antik bútorok a hétköznapokban

A bútorrestaurálás lehetőséget ad arra, hogy a régi bútoraink új életre keljenek, és ugyanolyan funkcionálisak legyenek, mint a modern társaik. Nézzünk pár példát, miért lehet ez fontos és előnyös számunkra:

  • Egyedi stílus: Az antik bútorok olyan karakterisztikával rendelkeznek, amelyet a modern darabok nem tudnak felülmúlni. A restaurálás segítségével nemcsak a bútor eredeti szépségét és különlegességét őrizzük meg, hanem az otthonunkban is egyedülálló atmoszférát teremtünk.
  • Kiváló minőség: Sokszor jobb minőségűek, mint a modern tömeggyártással készült bútorok. Ezek még kézzel készült darabok, minőségi anyagokból. A restaurálás során ez a minőség megmarad, sőt, a modern technológiával és anyagokkal elérhetjük, hogy a 100 éves bútorok újabb 100 évig tündököljenek.
  • Fenntarthatóság: A bútor restaurálása egy környezetbarát választás, mert így nem kell újat vásárolnunk, amihez újabb gyártási folyamat és a környezet szennyezése párosul.
  • Gazdaságosság: Bár a restaurálás költségei lehetnek magasabbak, mint egy új bútor vásárlása, az eredmény gyakran sokkal értékesebb. A minőségi, restaurált antik bútor hosszútávon befektetésként is működik.
  • Emocionális érték: A régi bútorok családi emlékeket is őrizhetnek. A restaurálás folyamata során ezeket az emlékeket is megóvjuk, és lehetőségünk nyílik arra, hogy továbbadjuk őket a következő generációnak.

Ha szeretné, hogy otthonában modern funkciójú, de egy másik korszak hangulatát sugárzó bútorai legyenek, akkor a régi bútorok helyreállítása lehet a tökéletes megoldás.

restaurálás előtt restaurálás után

A restaurálás szerepe a múlt megőrzésében

A restaurálás művészete nemcsak a sérült vagy elhanyagolt bútor eredeti állapotának visszaállításában rejlik, hanem abban is, hogy a bútor élettartamának meghosszabbításával megőrizze annak meglévő értékeit is. A konzerválás ugyanolyan fontos, mint a restaurálás, különösen akkor, ha olyan értékes darabról van szó, amely a múltunknak, családi örökségünknek része. Vagy ha műgyűjtők vagyunk, abban az esetben is fontos, hogy a nehezen megszerzett egyedi antik bútor olyan állapotban maradjon, ami méltó a történetéhez.

ovális asztal bútorrestaurálás előtt és után

Ha Ön is egy bútorának felújításához vagy konzerválásához keresi a megoldást, akkor vegye fel velem a kapcsolatot, és egyeztessünk a részletekről!

Korábbi vélemények a munkámról

Kivénhedt 100x ( rondán ) átfestett székeinkbe új életet leheltek, evvel igazán meleg hangulatú etkezőt varázsoltak számunkra. Tisztességes munkát akar látni? Csak ajánlani tudom.

Balázst egy étkező asztal felületkezelésével bíztuk meg. A régi zöld asztalunkból kellet egy új cseresznye színű asztalt varázsolnia, amihez egy széket is mellékeltünk a színárnyalat miatt. A végeredmény remek lett, az asztal csodás és a székeket mellérakva egy tökéletes étkező garnitúrát kaptunk. Kiváló asztalos mester, csak ajánlani tudom mindenkinek.

A klasszicizmus korából származó biedermeier kis női íróasztalt nagy szakértelemmel restaurálta,mindannyiunk gyönyörködésére!! Köszönjük! További jó és viszonylag gyors munkát!!

Köszönöm üzenetét!
Hamarosan jelentkezem.

A megadott email címre kap erről egy visszaigazoló emailt is.